Flæskestegssandwich (eller flæskestegsburger) med lækkert sprød svær er måske ikke verdens sundeste aftensmad – men det smager altså fantastisk engang imellem. Og så er det ovenikøbet nemt at lave. Vi springer som regel over hvor gærdet er lavest, og bruger færdigkøbt agurkesalat og rødkål, men rører så selv en lækker dressing til.
Skal der salat i en flæskestegssandwich? Vandene deles vist lidt lige på det punkt, men hjemme hos os får vi det nu normalt ikke 🙂
Hvis du selv har lyst til at bage dine egne burgerboller til, er der en lækker opskrift på disse lige her.
♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN
Flæskestegssandwich
Klassisk version med hjemmerørt dressing
Ingredienser
- 1 lille kamsteg
- 2-3 laurbærblade
- fint salt
- 4 burgerboller
- agurkesalat
- rødkål
- evt. salat eller skiver af frisk æble
Hjemmerørt dressing:
- 0,75 dl græsk yoghurt
- 0,75 dl let mayonnaise
- 1 tsk æbleeddike
- 1 tsk citronsaft
- 1-2 tsk dijon sennep
- 2 tsk akaciehonning
- 2 tsk chutney (jeg brugte gul peber chutney)
- 1 spsk hakket persille
- salt, peber
Sådan gør du
-
Steg flæskestegen sådan her:
-
Gnid hele stegen ind i fint salt. Læg den med sværsiden nedad i en mindre bradepande og hæld vand i så det ca. går 2 cm op. Læg laurbærblade i vandet.
-
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader (ingen varmluft) og lad det stå 20 minutter.
-
Herefter vendes stegen så den får sværsiden opad. Skru ned på 190 grader, og steg videre i ca. 1 time.
-
Hvis sværen ikke er sprød når stegen er ved at være klar, giver du den et par minutter under grillen. Hold godt øje med den så den ikke bliver mørk!
-
Mens stegen er i ovnen blandes alle ingredienser til dressingen, som sættes på køl indtil servering.
-
Smør dressing på begge sider af burgerbollen, og fyld din sandwich med den lækre lune flæskesteg, agurkesalat, rødkål, og evt. salat / skiver af frisk æble.
-
Velbekomme!