Home HovedretterFisk Baskergryde

Baskergryde

Baskergryde

Denne Baskergryde er inspireret af den nærmest legendariske britiske kok Keith Floyd. Nogle af os “halv-gamle” husker ham måske for de TV-programmer han lavede i start 90’erne, hvor han (som en af de første man havde set) stod ude i naturen og kokkererede. Han havde sådan en skøn ligefrem facon, og så havde han så vidt jeg husker altid butterfly på! Han lavede bl.a. udsendelser fra Frankrig og Spanien, og jeg elskede dem. Maden var nem og rustik, og inspireret af stedet hvor han stod. Keith Floyd gik desværre bort i 2009, men et par af hans opskrifter lever altså videre hjemme hos os.

Baskergryde er en både hurtig og billig hverdagsret, og så smager det forrygende skønt!

♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk i dag ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN

Baskergryde

Med inspiration fra Keith Floyd's TV program fra 1992

Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g torsk (gerne fra frost)
  • 1 rød peber
  • 10 kartofler
  • 2 løg
  • 3 tomater
  • 5 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 dl olivenolie
  • salt, peber

Sådan gør du

  1. Start med at forberede grønsagerne: Kartofler skrælles og skæres i tykke skiver, peberfrugt skæres i store stykker, løg skæres i ringe, tomater hakkes, hvidløg hakkes groft og persillen hakkes.

  2. Alle de skårne grønsager fyldes i en gryde. Hæld vand på så det lige knap dækker. Lad det koge i 15 minutter.

  3. Skær fisken ud i stykker (4x4 cm eller sådan cirka), gnid dem ind i salt, og læg dem oveni retten i gryden. Hæld desuden 1 dl. olivenolie over. Låg på, og kog videre i 10 minutter.

  4. Sæt gryden på bordet, og øs retten op med en hulske. Der skal kun det suppe med på tallerknen der følger med på skeen. Drys med persille.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering