Sorbet er et rigtig lækkert alternativ til flødeis, og det smager f.eks. helt forrygende serveret til en hjemmebagt brownie. Citronsorbet hører til i den syrlige ende af smagsskalaen, og det kan vi rigtig godt lide hjemme hos os. Netop det syrlige gør at denne sorbet er et perfekt match til noget sødt. Vi serverede den denne gang med en lille nøddekage og friske bær til.
Jeg kørte sorbet’en på en ismaskine, hvilket er både nemt og giver et perfekt resultat hver gang. Har man ikke lige sådan én, kan det dog sagtens gøre at lave sorbet’en alligevel. Så skal du fryse sukker/citronvandet i et par timer for sig selv, hvorefter du rører marengsmassen i og fryser igen.
Andre skønne desserter for citronelskere:
Citronfromage
Citron marengs tærte
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Citronsorbet
Ingredienser
- 2 dl vand
- 100 g rørsukker
- 3 dl citronsaft
- 1,5 æggehvider (evt. pasteuriserede)
- 4 spsk flormelis
Sådan gør du
-
Start med at koge sukker og vand sammen til sukkeret er opløst. Lad blandingen køle helt af.
-
Tilsæt citronsaft til blandingen er behageligt syrlig - ikke sur.
-
Pisk æggehviderne stive, og pisk flormelis i, så der dannes en sej marengsmasse. Vend denne sammen med sukker/citron blandingen.
-
Frys i ismaskine til blandingen har den rette sorbetkonsistens (ca. 20 minutter).
-
Serveres med friske bær og en lille kage. Ville også smage fint som tilbehør til en brownie.