Home Desserter Creme brûlée med hindbær

Creme brûlée med hindbær

Creme brûlée med hindbær

Creme brûlée har altid været én af mine favorit desserter, og det er ret sikkert at hvis det er på menukortet når vi er ude at spise (og jeg vel at mærke stadig har plads til dessert) så er det der jeg ender. En anden klar favorit hos mig er hindbær, så hvis man blander de to så kan det nærmest kun gå godt!

Versionen af creme brûlée her er således lavet med friske hindbær, og det smager helt fantastisk. Bærrene gemmer sig som lækre små overraskelser i den gule creme. Toppen brændes til sidst med en gasbrænder for at få den karamelliserede overflade.

 ♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Creme Brûlée med hindbær

Desserten skal hvile mindst 4 timer i køleskab inden servering

Køkken Fransk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 1 stang vanilje
  • 0,5 lime (kun skal)
  • 2,5 dl piskefløde
  • 125 g friske hindbær
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk lys rørsukker (2 spsk er til karamellisering)

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen, og tag kornene ud. Fyld dem i en gryde sammen med revet limeskal og piskefløde. Varm blandingen op, og tag den af varmen inden det koger. Lad det trække i 15 minutter.

  2. Si flødeblandingen.

  3. Pisk æggeblommer og 2 spsk rørsukker helt lyst med håndmixer.

  4. Bland forsigtigt æggeblandingen med flødeblandingen.

  5. Placer 4 ramekiner i et fad med vand (vandbad) - vandet skal gå ca. 2 cm op på skålene.

  6. Fyld 4-5 friske hindbær i hver ramekin, og fordel herover flødeblandingen.

  7. Bages ved 150 grader (ingen varmluft) i ca. 20-25 minutter. Tryk let på overfladen - de skal "skælve" men ikke være flydende - så er de klar.

  8. Lad dem køle let af, og sæt dem derefter i køleskab (de skal ikke dækkes til) i minimum 4 timer.

  9. Før servering: Hæld rørsukker over toppen på hver ramekin, og brænd det med en gasbrænder. Det skal få farve men ikke være brændt, så pas godt på!

  10. Pynt med friske hindbær og f.eks. en kvist mynte eller citronmelisse.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering