Kyllingegryde med chorizo er en meget lækker sammenkogt ret, der egner sig perfekt til en råkold hverdagsaften, hvor det er dejligt når maden kan passe sig selv det meste af tiden. Chorizo pølsen giver sammen med paprika en lækker krydret smag til retten. Servér retten med bagte kartofler til, eller en lækker gang kartoffelmos.
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Kyllingegryde med chorizo
Ingredienser
- 100 g chorizo pølse (helst en hel pølse du skærer af - ikke købt skiveskåret)
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 80-100 g soltørrede tomater i olie
- 1 dåse flåede hakkede tomater
- 450 g kyllingekød i strimler
- 1 dl hønsebouillon
- 1 citron (saften af den)
- 1 dl madlavningsfløde
Tilbehør: Bagte kartofler, kartoffelmos el.lign.
Sådan gør du
-
Skær chorizoen i skiver, og steg disse ved middel varme i et par minutter, indtil den begynder at blive sprød i kanterne.
-
Tilsæt de hakkede løg og steg videre et par minutter til de er bløde.
-
Pres hvidløgsfeddene ned i retten og tilsæt desuden paprika og de soltørrede tomater (skåret i mindre tern).
-
Tilsæt kyllingestrimlerne, og steg retten indtil kyllingestykkerne har fået lidt farve på alle sider.
-
Tilsæt de flåede tomater, citronsaft og bouillon, læg låget på og skru ned. Lad retten småsimre i 40 minutter.
-
Tilsæt fløde, og smag til med friskkværnet peber. Kog videre et par minutter til saucen bliver lidt tykkere.
-
Servér med bagte kartofler eller kartoffelmos.