Kært barn mange navne. Den skønne ret Indisk Dhal staves på et hav af forskellige måder. Jeg er stødt på dhal, dahl, daal og sågar bare dal. Jeg tror nok at det meste korrekte er dhal, men i virkeligheden betyder det overhoved ingenting. Det vigtigste er nemlig at retten er en helt fantastisk dejlig indisk vegetar ret, der tilmed både er billig og hurtig at lave. Og hvad betyder navnet så egentlig?
Retten fungerer glimrende som hovedret i sig selv, serveret bare med brød til (f.eks. naan brød eller almindelige grovflutes), men som min søn påpegede, så kunne han altså også sagtens have spist et stykke stegt kylling til! Så det kan man gøre som man synes. Personligt har jeg det fint med den kødløse variant 🙂
Farven på dhal kan varierer en del fra opskrift til opskrift. I denne variant er der tilsat gurkemeje hvilket giver retten en rigtig lækker gylden kulør. Andre varianter kan være mere røde i farven hvis der f.eks. er tilsat flåede tomater.
Portionen nedenfor er beregnet ud fra at retten er serveret som hovedret, blot med brød til.
Du vil måske også kunne lide:
Indisk gryde
Marokkansk gryde
♡ Jeg håber du vil synes om opskriften – og 1000 tak fordi du læste med i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN
Indisk Dhal
Ingredienser
- 300 g røde linser
- 2 spsk rapsolie (eller anden neutral madolie)
- 3 løg
- 1 rød chili
- 4 fed hvidløg
- 0,5 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk spidskommen
- 0,5 tsk chilipulver
- 2-3 kartofler (helst af en melet type der let koger ud)
- 2 tomater
- salt, peber
- vand
Drys:
- 0,5 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 5 spsk madolie
- 1 tsk Tandoori krydderi
- frisk persille eller koriander
Sådan gør du
-
Snit løg, hvidløg og chili fint.
-
I en gryde steges alle 3 dele klare og bløde i olie. Tilsæt derefter de tørrede krydderier.
-
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Tilsæt disse til blandingen sammen med de røde linser.
-
Hæld så meget vand over at retten er dækket, og lad det simre i ca. 10 minutter ved middelsvag varme og med låg på.
-
Snit tomaterne i tern, og tilsæt disse til retten, og lad den simre videre i endnu ca. 12-15 minutter. Smag til med salt og peber.
-
MENS RETTEN SIMRER:
-
Lav nu "toppingen" der skal drysses over retten inden servering:
-
Snit det halve løg meget fint, og pres hvidløget gennem en hvidløgspresser. Chilien snittes ligeledes fint.
-
Opvarm olien på en pande, og steg nu løg, hvidløg og chili til de har fået farve og begynder at blive sprøde. Drys tandoori krydderi over, og steg et lille øjeblik mere. Tages op med en hulske eller lignende, og lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle til det skal bruges.
-
Ved servering drysses toppingen over, sammen med hakket frisk persille eller koriander. Servér med naanbrød, grov flutes el.lign.