Disse lækre grønsagsboller egner sig fortrinligt til madpakkerne, hvor du kan fylde dem med det fyld som dine børn bedst kan lide. Hjemme hos os kunne det typisk være salat og skinke, leverpostej, eller salat, ost og salami.
De er fyldt med gode sager som gulerødder, spinat, solsikkekerner og fuldkornsrugmel, så de er et sundt alternativ til f.eks. det almindelige rugbrød.
Andre lækre ting til madpakken:
Rugbrødsboller til madpakken
Sammenbagte pestosnegle
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Grønsagsboller til madpakken
Ingredienser
- 1 håndfuld frisk spinat
- 2,5 dl kogende vand
- 1 dl græsk yoghurt 2%
- 1 spsk salt
- 1 pk gær (50 g)
- 3 spsk neutral madolie (f.eks. raps / solsikke / vindruekerne)
- 1 dl solsikkekerner
- 3 revne gulerødder
- 1,5 dl fuldkorns rugmel
- 8 dl hvedemel
Sådan gør du
-
Start med at skylle spinaten, og hakke den fint. Du behøver ikke at gøre det med en blender - en stor kniv er fint.
-
Fyld det hakkede spinat over i røreskålen, og hæld kogende vand over. Tilsæt græsk yoghurt, salt og olie, og opløs herefter gæren i blandingen.
-
Tilsæt solsikkekerner, revne gulerødder og fuldkorns rugmel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Dejen skal ende med at være fugtig, men ikke helt vildt klistret.
-
Lad dejen hæve på køkkenbordet ca. 30 minutter.
-
Sæt boller på en bageplade - bollerne skal ikke "formes" men bare sættes på pladen som "dej klatter". Der bliver 11-12 stk alt efter hvor store du ønsker dem.
-
Lad dem efterhæve ca. 30 minutter på pladen.
-
Pensl dem med vand og drys med solsikkekerner.
-
Bages ved 200 grader (uden varmluft) i ca. 15-20 minutter til de har fået lidt farve. Lad dem afkøle på en bagerist.