Fladbrød er lækre madbrød der bages på en pande som pandekager. De er lette at lave, og er et virkelig lækkert alternativ til f.eks. flutes til mange retter. Jeg serverede i dag som tilbehør til en grillet kylling og salat, og det smagte virkelig dejligt. Det er også helt genialt til sommerens grillretter, diverse retter fra det indiske eller mellemøstlige køkken, eller i madpakken foldet omkring noget lækkert fyld.
Andre lækre madbrød:
Flutes bagt med durum
Flettet madbrød med rød peber
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Fladbrød med hvidløg
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk hvidløgspulver
- 0,5 tsk sukker
- 25 g smør eller margarine
- 1 dl vand
- Inden servering: olivenolie + groft salt
Sådan gør du
-
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
-
Nulr smørret i, så det er helt findelt.
-
Hæld det ud på køkkenbordet i en bunke, og lav et hul i midten. Hav en flad paletkniv klar!
-
Hæld vandet ned i hullet, og saml dejen hurtigt med paletkniven (inden vandet er ud over hele køkkenbordet). Så snart dejen er samlet, kan du ælte videre med hænderne til en "rigtig" dej. Ælt et par minutter.
-
Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
-
Del dejen i 4 lige store dele. Rul ud til ca. 3 mm tykkelse, og steg hver pandekage på en varm pande uden fedtstof i ca. 2-3 minutter på hver side. Rul kun én ud af gangen og lad de andre dejklumper stå dækket under film imens så de ikke bliver tørre. Dæk de bagte brød med et rent viskestykke så de holdes lune.
-
Lige inden servering pensles hvert brød med olivenolie på begge sider, og drysses med groft salt.