Indbagt mørbrad var en klassisk gæsteret tilbage i 80’erne. Dengang blev den som regel lavet med svinefars omkring, der – så vidt jeg husker – var iblandet hakkede champignons, og så ellers butterdej rundt om.
Vi forsøgte os med en opdateret version, hvor farsen er udskiftet med Philadelphia ost, grønsager og masser af krydderier. Resultatet blev virkelig lækkert, og kan varmt anbefales. En skøn hverdagsret, der faktisk ikke tager ret lang tid at lave, da det passer sig selv i ovnen det meste af tiden.
Vi fik kogte kartofler til, men bagekartofler kunne også være et rigtig lækkert tilbehør.
Du vil sikkert også kunne lide: Indbagt hamburgerryg med pikantost
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Indbagt mørbrad med ost og grønt
Ingredienser
- 1 mørbrad
- 1 pakke frossen butterdej
- 0,5 bæger neutral Philadelphia ost (ca. 100 g)
- 1 æg (til pensling)
- 1 rød peber
- Paprika, salt, peber, tørret ramsløg
- 1 gul peberfrugt
- 1 stort løg
- 3-4 tomater
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 1 spsk grøn tabasco sauce
- salt, peber
- 8-10 kartofler
Sådan gør du
-
Optø butterdejen, og rul den ud til en stor plade.
-
Smør Philadelphia osten ud på hele pladen - undtagen den yderste 1-2 cm hele vejen rundt (holdes fri for pynt). Læg den skivede røde peberfrugt i en lang strimmel i midten, og drys hele fladen med krydderier.
-
Afpuds mørbraden (dvs. skær de seje sener væk). Brun den på alle sider på en pande, og lad den afkøle lidt. Gem panden med dit stegefedt (skal bruges til saucen).
-
Læg mørbraden ovenpå butterdejen (dvs. ovenpå strimlen af peberfrugt).
-
Pensl butterdejs kanten med æg, og pak mørbraden ind. Luk kanten og enderne godt, og pensl hele bunden med æg. Læg den i et ovnfast fad med lukningen nedad, pensl oversiden med æg, og lav nogle huller i toppen med en gaffel.
-
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.
-
Imens laves saucen:
-
Skær alle grønsager fint, og steg dem bløde på den pande du brunede mørbraden i. Når mørbraden har bagt ca. 20 minutter vil der have dannet sig noget stegefedt i fadet - det hælder du i saucen. Tilføj fløde, tabasco sauce og salt og peber, og kog let ind.