Tarteletter er en rigtig skøn og hurtig ret, der egner sig godt til travle hverdage. Før i tiden husker jeg bedst tarteletter som “skrub af” mad til større familiefester, altså natmaden inden værtsparret helst så at folk begyndte at gå hjem fra festen. Det var hos os som regel med høns i asparges.
Men man kan sagtens variere fyldet i tarteletter med alle mulige former for sammenkogte retter, og hjemme hos os er vi især glade for de varianter der indeholder mange grøntsager (som i øvrigt gerne må være lidt sprøde). Den her kombi er med blandt andet skinke og hvidkål, er smagt til med dijon sennep, der giver saucen en rigtig lækker afrunding. Man kunne også sagtens i stedet vælge at smage saucen til med karry.
Velbekomme!
Du vil måske også kunne lide:
Tarteletter med høns i asparges
♡ Jeg håber du vil synes om opskriften – og 1000 tak fordi du læste med i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN
Tarteletter med hvidkål og skinke
Ingredienser
- 400 g fintsnittet hvidkål (eller spidskål)
- 2-3 gulerødder i små tern
- 1 spsk smør eller margarine
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl grønsagsbouillon
- 2 dl madfløde
- 1 pk skinke i strimler
- 1 spsk dijon sennep
- 1 spsk citronsaft
- 1 rødt æble
- 1 bundt persille
- 20 tarteletter (de store)
Sådan gør du
-
Start med at snitte kålen fint, og skær gulerødderne i små tern. Kog begge dele i 5 minutter.
-
Smelt smørret og rør mel i. Tilsæt bouillon og madfløde, og kog det hele igennem. Smag til med dijon sennep, citronsaft, salt og peber.
-
Tilsæt skinke, kål og gulerødder, og lad retten småsimre i 5 minutter mens du varmer tarteletterne i ovnen.
-
Server tarteletterne pyntet med et par skiver æble og et drys persille.