Har du prøvet at bage trefarvet fletbrød?
Engang imellem må man gerne have lov til at lege, når man går i køkkenet, må man ikke? Det får man rig lejlighed til, hvis man begiver sig ud i bage farvede fletbrød. Dybest set drejer det sig bare om at tilføre farve til 2 af de 3 strimler der skal flettes med, så mere svært er det såmænd ikke.
Jeg blev inspireret af nogle af de flotte kulørte brød der har floreret billeder af på diverse sociale medier her på det seneste. Men jeg ville gerne holde mig fra alle de kunstige farvestoffer, så mit brød blev bagt med naturlige midler. Farverne er så ikke så kraftige, men det er helt ok 🙂 Opskriften rækker til et enkelt – ret stort – brød.
Du vil måske også kunne lide:
Spinatboller
Græskarkernesnurrer
♡ Håber du syntes om opskriften, og 1000 tak fordi du læste med i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Trefarvet fletbrød
Ingredienser
- 1 pakke gær (50 g)
- 5 spsk olivenolie
- 4 dl håndvarmt vand
- 1 dl græsk yoghurt
- 1 spsk salt
- 2 dl grahamsmel
- ca. 10 dl hvedemel
- 1 rødbede
- 1 håndfuld spinat
- 1 æg (til pensling)
- 0,5 dl sesamfrø (til drys på toppen)
Sådan gør du
-
Start med at tilberede grønsagerne:
-
Rødbeden skrælles og rives groft. Kog den revne rødbede i 3-4 minutter, si vandet fra, og blend det til en fin masse.
-
Hvis du bruger frosset spinat skal det tøs op, og dernæst blendes til en fin masse. Bruger du frisk spinat skal det lige blancheres i kogende vand før du blender.
-
Sæt grønsagerne til side.
-
Opløs gæren i det håndvarme vand og tilsæt græsk yoghurt, salt og olivenolie.
-
Rør grahamsmel i, og derefter ca. 7 dl. hvedemel. Dejen vil være rimeligt klistret stadig. Del dejen i 3 portioner, hvor den ene skal være lidt større end de to andre.
-
Første "lille" portion: Tilsæt rødbede, og så meget mel at dejen føles smidig og lækker.
-
Anden "lille" portion: Tilsæt spinat, og så meget mel at dejen føles smidig og lækker.
-
Tredje "lidt større" portion: Tilsæt så meget mel at dejen føles smidig og lækker.
-
Lad alle tre dejportioner hæve en times tid ved stuetemperatur.
-
Efter hævning formes hver portion til en lang pølse, og de 3 pølser flettes. Put enderne ind under brødet, så det får en pæn afslutning i begge ender.
-
Lad brødet efterhæve ca. 30 minutter på pladen.
-
Pensles med æg og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter.