To ting som jeg altid har elsket (hver for sig) er den klassiske pæretærte fra Karolines Køkken og så peach melba yoghurt, som jo er baseret på fersken og hindbær – et sandt pletskud af en frugtkombi. Så hvorfor egentlig ikke prøve at kombinere de to, altså tærten og så peach melba smagen? Det må jo næsten bare blive dobbelt så godt?!
Som sagt så gjort! Vi har fået den lækre peach melba tærte her i aften – og den holder max. Jeg serverede den med en skefuld græsk yoghurt til, for at få tilsat en portion syrlighed, og så lidt friske hindbær. Det kan varmt anbefales – den var fantastisk lækker og levede helt op til mine forventninger.
Dejen til tærten er inspireret af den gamle fra Karolines Køkken, men tilsat noget af fersken lagen (fra dåsen) fremfor vand for at give tærtedejen ekstra smag.
Du vil måske også kunne lide:
Citron marengs tærte
Italiensk chokoladetærte
♡ Jeg håber du vil synes om opskriften – og 1000 tak fordi du læste med i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Peach Melba Tærte
- med inspiration til dejen fra Karolines Køkken
Ingredienser
Tærtedejen:
- 150 g smør eller margarine
- 4 dl hvedemel
- 1,5 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk stødt ingefær
- 1 æg
- 1 spsk fersken lage (fra dåsen)
Fyld:
- 2 ds. ferskner (du skal bruge ca. 8 halve ferskner)
- 1 håndfuld friske hindbær
Sådan gør du
-
Smuldr smørret (i mindre tern) i melet, og tilsæt de øvrige tørre ingredienser.
-
Tilsæt æg, og saml dejen med lidt lage fra fersknerne.
-
Sæt dejen på køl 30-60 minutter.
-
Del dejen i 2 dele - den ene lidt større end den anden.
-
Rul den mindste del ud først, og læg den i bunden af et smurt tærtefad.
-
Herover lægges fersknerne med den buede side opad (dryp dem af i køkkenrulle først). Omkring fersknerne drysser du hindbærrene. Tip: Gem nogle friske hindbær til pynt når du serverer.
-
Udrul den anden del af dejen, og læg den forsigtigt over frugterne. Luk kanterne. Pensl kagen med vand, og drys lidt sukker over.
-
Bages ca. 35-40 minutter ved 200 grader.
-
Serveres lun (ikke varm) med græsk yoghurt og friske hindbær.