Home BrødopskrifterBrød Rustikt landbrød med kærnemælk

Rustikt landbrød med kærnemælk

Kærnemælksbrød

Hjemme hos os elsker vi et rigtig godt landbrød; det smager lækkert både alene med f.eks. en skive ost på, eller som tilbehør til varme retter. Opskriften her er på et lækkert rustikt landbrød med kærnemælk. Kærnemælken giver brødet en virkelig lækker smag, lidt henad brød bagt med surdej. Eller som min mand sagde: Det smager næsten ligesom de skolerugbrød vi fik på min gamle skole!

Jeg er specielt vild med udseendet på landbrødene. Den der lækre sprøde og rustikke overflade får dem til at se så indbydende ud, og hvis du har hævet dem i en hævekurv bliver de kun endnu mere lækre at se på!

Brød efter hævning

Du vil måske også synes om:
Havregrynsboller
Flettet madbrød med rød peber

♡ Tusind tak fordi du læste med herinde – og velbekomme ♡

Tina

Rustikt landbrød med kærnemælk

Forb. tid 15 minutter
Antal 1 brød
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 40 g gær
  • 2 dl håndvarmt vand
  • 4 dl kærnemælk (gerne stuetemperatur)
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk rørsukker
  • 1,5 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1,5 dl fuldkorns rugmel
  • 6 dl fuldkorns speltmel
  • 4-5 dl hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt kærnemælk.

  2. Tilsæt salt, sukker, solsikkerkerner og hørfrø.

  3. Bland rugmel og speltmel i og ælt godt.

  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og hold inde når dejen er lækker og smidig.

  5. Hvis du har en hævekurv drysser du denne godt med mel, og fylder dejklumpen herover i. Dæk med et rent viskestykke.

    Brød klar til hævning
  6. Hvis du ikke har en hævekurv, lader du bare dejen hæve i en ren skål med et rent viskestykke over.

  7. Lad dejen hæve ca. 1 - 1,5 time.

  8. Vend dejen forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir på, og lad det runde brød efterhæve på pladen ca. 20 minutter.

    Brød efter hævning
  9. Bages ved 210 grader ca. 20 minutter. Tip: Brug gerne dampprogram hvis din ovn har det. Så bliver skorpen endnu mere sprød og lækker.

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering