Når det skal gå rigtig hurtigt hjemme hos os, så er kinesiske stegte ris et rigtig godt bud på aftensmad. Hvis du sørger for at have kogt risene på forhånd, så tager det ikke mange minutter før du kan have aftensmaden klar til at sætte på bordet.
Jeg laver det ofte med Hoisin sauce. Kender du det?
Jeg smagte det første gang for ca. 10 år siden, hvor jeg besøgte gode venner i USA. Bob var mester for aftensmaden, og den stod på noget asiatisk, hvor han bruge Hoisin Sauce. Jeg så bare måbende til og følte mig som en totalt uvidende europæer 🙂 Han brugte en almindelig købeversion, og det er da også det jeg oftest gør herhjemme. Det fås i det fleste supermarkeder – kig i deres asiatiske afdeling.
Hoisin sauce kaldes også for “kinesisk barbecue sauce”. Det er mørkebrunt, og med en tyktflydende konsistens. Det smager henad barbecue sauce, men har en langt mere salt, mindre sød, og mere afrundet smag. Det bruges i mange kinesiske og vietnamesiske opskrifter, og det giver din ret en vældig autentisk asiatisk smag.
Man kan godt lave sin egen Hoisin sauce, men jeg eksperimenterer stadig lidt selv med både at få den rigtige smag og den rigtige konsistens. Når det engang lykkes skal opskriften nok kommer ind på Hverdagsro.dk 🙂
Du vil sikkert også kunne lide:
Kinesisk suppe
Szechuan kylling
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Stegte kinesiske ris med rejer og Hoisin sauce
Ingredienser
- 4 dl løse ris
- 6,5 dl vand
- 3 dl frosne ærter
- 1 stort løg
- 300 g rejer
- 1 bakke spirer (ærtespirer, bønnespirer el.lign.)
- 3 forårsløg (evt)
- 0,5 glas Hoisin sauce (evt. Blue Dragon)
Serveres med soya sauce eller sød chili sauce.
Sådan gør du
-
Kog risene i saltet vand og lad dem gerne køle af (du kan koge dem i forvejen så de er klar når du skal til at lave mad).
-
Hak løget groft, og svits det på en stor pande. Tilsæt rejer, og lad det stå og simre indtil eventuelt vand er kogt væk.
-
Tilsæt ærter, spirer og evt. snittede forårsløg, og steg det hele godt igennem et par minutter.
-
Tilsæt ris og bland det hele godt. Steg videre ved middel varme ca. 5-10 min. til det begynder at se stegt ud.
-
Når det hele er stegt færdigt, hælder du Hoisin sauce over, blander godt, og steger videre et minut eller 2.
Servér retten med soya sauce og/eller sød chili sauce.
Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.