Home TilbehørSalat og grønt Salat med bagte rodfrugter

Salat med bagte rodfrugter

Salat med bagte rodfrugter

En rigtig dejlig nem og sund hverdagsret – der ikke indeholder kød – er salat med bagte rodfrugter.

Salaten har en lækker blanding af både koldt og varmt, og knasende sprød salat kombineret med de bløde bagte rodfrugter. Kombinationen er virkelig lækker, og selv blandt “mænnerne” hjemme hos os lyder der sjældent klager over at retten ikke indeholder kød 🙂

Dressingen der laves til er en lækker lidt sødlig dressing, med base i smagen af balsamisk eddike. Dressingen vil også sagtens kunne bruges til andre salater. Hvis man ikke er så begejstret for sennep, kan dette udelades.

Opskrifter på andre lækre vegetariske retter:
One-pot pasta med tomat og basilikum
Minestrone
Indisk gryde

 ♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Salat med bagte rodfrugter

Køkken vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 2 kg blandede rodfrugter (f.eks. kartoffel, gulerod, rødbede, pastinak, jordskok, majroe)
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1 spsk groft salt
  • 1 romainesalat hoved (el. lign. salat)

Dressing:

  • 0,5 tsk dijon sennep
  • 1,5 spsk akaciehonning
  • 1,5 spsk mørk balsamico
  • 1,5 spsk citronsaft
  • salt, peber

Sådan gør du

  1. Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i både. Læg dem på en bageplade med bagepapir på, dryp med olivenolie, og drys med groft salt.

  2. Bag rodfrugterne i ovnen (varmluft) ved 175 grader i 50 minutter.

  3. Mix alle ingredienser til dressingen godt sammen.

  4. Riv salaten groft med hænderne, og fyld salaten i et stort serveringsfad.
    Tip: Jeg bruger typisk det fad jeg også bruger til at lave f.eks. lasagne i.


  5. Når rodfrugterne er klar hældes de over salaten, og blandt godt.

  6. Dryp dressingen over, og servér straks.

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering