Hvis du skal holde julefrokost i juledagene, og planlægger at afslutte med noget ost, hvad så med at bage dine egne hjemmelavede julekiks? Det er ret nemt, og så smager de bare virkelig godt. Og så er det da bare lidt sødt og festligt, når de er udstukket i fine julefaconer 🙂 Jeg valgte at lave alle mine til iskrystaller, men de kunne ligeså godt have været formet som alt muligt andet.
Min version er med kommen og fennikelfrø, som jeg synes går fantastisk godt med f.eks. brie.
Man kunne også sagtens vælge at tilsætte f.eks. jomfru i det grønne eller birkes. Eller de krydderier man selv elsker allermest!
Se masser af andre lækre juleopskrifter lige her
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Julekiks
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Samlet tid 17 minutter
Antal 18 -20 stk
Ingredienser
- 25 g gær
- 2,5 dl. vand håndvarmt
- 1 dl. sesamfrø
- 0,5 tsk fennikelfrø
- 0,5 tsk kommenfrø
- 2 tsk salt
- 3 dl. groft rugmel
- 4 dl. speltmel eller alm. hvedemel
- + ekstra mel til udrulning
Sådan gør du
-
Opløs gæren i vand.
-
Tilsæt krydderier og rugmel.
-
Ælt til sidst speltmel (eller hvedemel) i til dejen har en fast konsistens.
-
Lad den hæve i ca. 1,5 time.
-
Del dejen i 2 dele, og rul den ud til et par mm tykkelse.
-
Udstik kiksene, og prik hver kiks med en gaffel el.lign.
-
Tænd ovnen på 250 grader, og sæt en plade derind så den kan blive varm.
-
Når ovnen er varm lægger du bagepapir på den varme plade inde i ovnen, og sætter dine kiks på.
-
Bages ved 250 grader i ca. 7-8 minutter til de har fået farve i kanten.
-
Opbevares i tætsluttende kagedåse.