Chai sugar cookies er én af de småkager, som jeg aldrig ville have “opdaget”, hvis ikke min datter sidste år havde læst en amerikansk bog hvori hovedpersonen bagte dem til jul. Det skulle hun da også prøve, så hun gentog i år succesen og bagte endnu et hold. Og de smager virkelig dejligt. De er sprøde, med en lækker krydret smag kombineret med en nærmest let karamelliseret overflade.
De er kommet for at blive – i hvert fald som en del af vores families juletradition!
Gå til mange flere juleopskrifter lige her
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Chai Sugar Cookies
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 42 minutter
Antal 30 stk
Ingredienser
- 7 dl. mel
- 1 tsk natron
- 0,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,25 tsk tørret ingefær
- 2,5 dl. blødt smør
- 3,75 dl. sukker
- 2 æg
- 1 tsk vaniljepulver
- Blanding til at rulle kagerne i:
- 0,75 dl sukker
- 1 tsk tørret ingefær
- 2 tsk kanel
- 2 tsk kardemomme
- 0,5 tsk stødte nelliker
Sådan gør du
-
Bland alle de tørre ingredienser (mel, natron, bagepulver og krydderier).
-
I en anden skål piskes den bløde smør med sukker indtil det er lyst. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt lidt efter lidt de tørre ingredienser til dejen er klar.
-
Tip: Hvis dejen er for tør til at du kan trille kugler af den, kan du tilsætte et ekstra æg
-
Form dejen til kugler (hver kugle skal være lidt mindre end en golfbold).
-
Bland alle ingredienserne til at rulle kuglerne i (sukker + krydderier).
-
Tril hver dejkugle i blandingen, sæt på en bageplade, og mas hver kugle flad. Tykkelsen skal være 0,8-1 cm.
-
Bages i ca. 10-12 minutter ved 190 grader.