Is er ikke bare noget der hører sommeren til – hjemme hos os kan vi sagtens spise det året rundt! Om sommeren bruger vi tit havens bær til at lave lækre sorbeter ud af, og i efteråret forsøgte vi os med en vindrue sorbet med druerne der groede på terrassen. Her til jul skal der selvfølgelig noget helt andet til – nemlig en jule is. Vi har strikket en opskrift sammen på en rigtig lækker flødeis, der er tilsat alle julens traditionelle smage, lige fra appelsin, til tranebær, kanel og ingefær. Så lækkert! Det er nok mest en “voksen dessert”.
Jeg er heldig at have en ismaskine, hvor det er ekstremt let at køre en is på. Hvis du ikke har sådan en tingest, kan du sagtens lave juleisen alligevel, Så tager det bare lidt ekstra tid. Det du skal gøre er i så fald at fryse flødeisen ned inden du tilsætter rosinblandingen. Lad den fryse nogle timer mens du rører i den af og til. Når den så har opnået soft-ice konsistens rører du rosinblandingen i, og fryser isen færdig. Så skulle resultatet blive fint!
Se masser af andre skønne juleopskrifter
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Jule is
Ingredienser
- 100 g tørrede tranebær
- 50 g kandiseret appelsinskal
- 100 g rosiner
- 2 spsk rørsukker
- 6 spsk Grand Marnier
- 2 kanelstænger
- 0,25 tsk tørret ingefær
- 0,5 tsk muskatnød
- 4 nelliker
- 1 vaniljestang
- 0,5 l. piskefløde
- 3 æggeblommer
- 100 g sukker
- reven skal af 0,5 appelsin (øko)
Sådan gør du
-
Bland tranebær, kandiseret appelsinskal, rosiner, rørsukker og Grand marnier i en plastskål, og giv blandingen 3 minutter i mikroovnen. Lad blandingen køle helt af.
-
Læg følgende på en relativt stor pande: kanelstænger, ingefær, muskatnød og nelliker.
-
Rist krydderierne af 1-2 minutter ved medium varme mens du rører.
-
Hæld piskefløden over krydderierne, sammen med kornene fra vaniljestangen.
-
Varm blandingen op ved middel varme.
-
I en ren gryde pisker du æggeblommer og sukker lyst.
-
Si den varme flødeblanding over i æggeblommerne, og varm nu det hele op ved middel varme i 5-10 minutter.
-
Tip: Det er klar når det kan hænge lidt fast på bagsiden af en træske.
-
Lad flødeblandingen blive helt kold.
-
Hæld den nu på ismaskine, og lad den køre til den har konsistens som en blød soft ice.
-
Så tilsætter du rosinblandingen og revet appelsinskal, og lader isen køre færdig i maskinen.
-
Ned i en skål med isen når den er klar, og frys den ned til du skal bruge den.
-
Hæld evt en tsk Grand Marnier over hver portion ved servering.