Det er så hyggeligt her i december, at tænde for julemusikken, tage joggingdragten på, hive ungerne med i køkkenet, og så ellers gå amok i småkagebagning. Det var præcis hvad vi gjorde herhjemme forleden, hvor vi bagte de lækreste limekranse. Datteren stod for at forme dem.
Limekranse er en rigtig lækker lille sag, hvor kagens sødme matches af glasuren syrlighed.
Jeg anbefaler at du, når kagerne lægges i kagedåsen, lægger bagepapir eller madpapir mellem lagene, så du undgår at glasuren bliver mast ud. Med papir imellem holder de sig fine – jeg tvivler dog på at de får lov til at holde ret længe 🙂
Se alle de andre skønne juleopskrifter lige her
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Limekranse
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Samlet tid 27 minutter
Ingredienser
- 250 g mel
- 175 g margarine eller smør
- 125 g sukker
- 1 æg
- 1 lime øko
- flormelis
Sådan gør du
-
Start med at vaske limefrugten, og rive skallen fint. Pres herefter saften ud i en skål.
-
Sørg for at din margarine er blød (du kan evt lige give den nogle sekunder i mikroovnen).
-
Mix mel, margarine, sukker, æg og den revne skal af lime til en fast dej.
-
Del dejen i 5-6 dele.
-
Hver del rulles til en lang pølse, med en tykkelse på ca. diameter 1 cm.
-
Så skærers pølsen ud i stykker á ca. 8 cm, der hver formes til en ring og lægges på en bageplade. De flyder lidt under bagning (ikke meget), så sæt dem ikke alt for tæt.
-
Bag kagerne ved 200 grader (ikke varmluft) midt i ovnen ca. 7 minutter.
-
Lad kagerne afkøle og blive helt kolde.
-
Når de er kolde kan du give dem glasur.
-
Du blander glasuren af flormelis og ren limesaft, til den har en passende tykkelse. Fyld glasuren over i en engangs sprøjtepose og klip et lille hul forneden. Sprøjt glasuren på kagerne.
-
Lad glasuren stivne helt inden du putter kagerne i kagedåse. Læg madpapir mellem kagelagene i dåsen, så holder glasuren sig bedst pæn.