Æbleskiver hører til når det er jul, og de hjemmelavede er skønne. Som barn fik jeg dem hele året rundt når jeg blev passet hos min mormor og morfar, men jeg bager dem selv mest ved juletid.
For snart et par år siden lavede vi nyt køkken, og fik i den forbindelse induktionskomfur. Med det resultat selvfølgelig at de fleste af vores gryder og pander måtte skiftes ud. Det gjaldt også vores gamle æbleskivepande, så sidste år måtte vi nøjes med de købte. De er da også fine – men det er altså bare ikke det samme! De hjemmelavede smager bare bedre, og har en (synes jeg) langt mere lækker konsistens end de købte.
Nu har jeg fået mig en ny pande, så den er her til aften blevet indviet med en omgang lækre helt klassiske æbleskiver. Hele huset dufter af jul – det er så skønt!
Du kan bruge både almindeligt mælk eller kærnemælk i opskriften. Vær opmærksom på at natron bedst kan lidt noget syre for at få tingene til at hæve, så du vil få de mest fyldige æbleskiver hvis du bruger kærnemælk. Men altså, jeg har tit brugt almindeligt mælk i stedet, og det virker også fint.
Find flere lækre juleopskrifter lige her
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Æbleskiver
Ingredienser
- 4 dl. mel
- 0,5 tsk natron
- 0,25 tsk salt
- 1 spsk sukker
- evt. 0 5 tsk kardemomme
- 1 tsk revet øko citron
- 50 g rapsolie
- 3 æg
- 4 dl. skummetmælk eller kærnemælk
- smør til bagning
Sådan gør du
-
Del æggene i blommer og hvider. Hviderne sættes til side.
-
Blommer og resten af ingredienserne piskes til en dej. Brug en håndmixer eller en køkkenmaskine.
-
Lad dejen hvile ca. 30 minutter.
-
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
-
Steges i æbleskivepande.
-
Sådan gør du:
-
Varm panden op, og kom en lille klat smør i hvert hul.
-
Lad smørret smelte, og smør det op langs siden af hullet med en bagepensel.
-
Fyld dej i, så der er ca. 1 cm. fri i toppen.
-
Vend dem lidt efter lidt - det gøres lettest med en strikkepind eller en stegenål.
-
Serveres med sukker eller flormelis, samt jordbærmarmelade.