Hvad er bedre på en kold vinterdag, end at lave sig en lækker kop varm chokolade? Med disse hjemmelavede chokoladesticks får du den lækreste runde og bløde drik, gerne peppet op med lidt smag af pebermynte og med mini skumfiduser på toppen!
Chokoladesticks er også en rigtig lækker værtindegave i juletiden, som vil blive modtaget med glæde af alle. Pak dem ind i lidt cellofan sammen med en bolchestok og lidt mini skumfiduser, og giv dem til én der fortjener at blive forkælet.
Du vil måske også synes om:
Opskrift på almindelig varm kakao
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Chokoladesticks til varm chokolade
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 5 stk
Ingredienser
- 200 g god mørk chokolade
- Lidt madglimmer
- 5 stk grillpinde bambus
- Øvrigt:
- 5 bolchestokke
- mini skumfiduser
Sådan gør du
-
Smelt chokoladen enten i en chokoladesmelter eller over vandbad. Hvis du gør det over vandbad, så start med at hak chokoladen. Smelt halvdelen, og kom den resterende halvdel i den smeltede. Varmen herfra vil nu smelte resten.
-
Hæld chokoladen op i 5 snapseglas
-
Tip: åbningen i glasset skal være større end bunden, da du ellers ikke vil kunne få dem ud!
-
Fordel chokoladen i de 5 glas, og sæt dem i køleskab i 5 minutter.
-
Imens klipper du grillpindene i en passende længde (ca. 12 cm). Det gøres lettest med en knivtang.
-
Når de 5 minutter er gået, tager du glassene ud, drysser madglimmer på toppen, og stikker forsigtigt en pind ned i midten på hver.
-
Sæt dem tilbage i køleskabet igen.
-
Når de er helt hårde tager du dem ud, og opvarmer forsigtigt hvert glas udenpå med hænderne. Efter et lille stykke tid vil du forsigtigt kunne løsne dem, og trække dem ud.
-
Pak hver chokolade stick ind i cellofan (hvis de ikke skal bruges straks).
-
Servering:
-
Varm et glas mælk, og dyp en chokoladestick i koppen. Lad så meget chokolade smelte, så drikken får den styrke du ønsker. Dyp også en bolchestok i koppen for at tilsætte lidt pebermyntesmag. Drys til sidst med mini skumfiduser!