Vinter er suppetid, og vi har haft en lækker hjemmelavet minestrone på menuen hjemme hos os i denne uge. Alle i familien elsker suppe, og den her var ingen undtagelse. Den smager skønt!
Minestrone er en lækker klassisk og tyk italiensk grønsagssuppe. Den spises uden yderligere tilbehør, udover et drys parmesan på toppen og lidt frisk basilikum. Suppen indeholder traditionelt bønner, men da bønner ikke ligefrem storhitter i vores familie laver jeg som regel min version uden. Jeg tilsætter desuden lidt bacon for smagens skyld, men man kan også sagtens holde sig til kun grønsager. Grønsagerne kan du variere alt efter sæson.
Andre lækre supper:
Tomatsuppe
Kinesisk suppe
Tortilla suppe
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Minestrone
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 2 stænger bladselleri
- 1 lille squash
- 1 porre
- 1 kartoffel
- 1 pk. bacon i tern
- 1 dåse flåede hakkede tomater
- 1 l. grønsagsbouillon
- 1,5 dl. pasta suppehorn
- Krydderier: 1 laurbærblad, 1 tsk oregano, salt, peber
- Frisk basilikum
- parmesan
Sådan gør du
-
Hak alle grønsagerne fint.
-
Opvarm olivenolien i en stor gryde, og steg bacon indtil det bliver let gyldent.
-
Tilsæt alle de hakkede grønsager, og steg dem i 5-7 minutter til de begynder at blive lidt bløde.
-
Tilsæt de flåede tomater, bouillon og krydderier, og lad suppen småkoge i ca 30 minutter til alle grønsager er møre.
-
Tilsæt pasta (suppehorn) og kog yderligere i 5-7 minutter til pastaen er kogt.
-
Serveres med et par friske basilikumblade på samt drysset med friskrevet parmesan.