Før i tiden var birkes noget man kun dryssede på toppen af franskbrød, håndværkere eller tebirkes, men faktisk er de små blå fætre rigtig lækre at bruge i mange andre sammenhænge. Her får du opskriften på klassiske amerikanske Poppy Seed Muffins – eller på godt dansk Muffins med birkes. I min version er der tilsat en lækker smag af citron, der spiller godt op mod smagen af birkes.
Andre lækre muffins opskrifter:
Blåbær muffins
Chokolade muffins
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Muffins med birkes og citron
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 12 stk.
Ingredienser
- 2 æg
- 2 dl sukker
- 1 dl. rørsukker
- 1 dl. rapsolie eller anden neutral madolie
- 1,5 dl. mælk
- 4 dl. mel
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk blå birkes
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 0,25 dl. citronsaft
- Glasur:
- Flormelis
- citronsaft
- 1-2 spsk blå birkes til drys
Sådan gør du
-
Pisk æg sammen med sukker, til du har en lys og luftig blanding.
-
Tilsæt olie og citronsaft og pisk igen.
-
Tilsæt alle de tørre ingredienser.
-
Fyld dejen i muffinsforme.
-
Tip: Hvis du ikke har en metalform til muffins der kan fores med papirforme, er det bedst at bruge dobbelt lag af papirformene (hvis de står direkte på bagepladen) - ellers mister de faconen under bagningen.
-
Bages ved 175 grader i ca. 25 minutter.
-
Når de er afkølede pyntes de med glasur rørt af flormelis og citronsaft.