Opskriften her stammer fra min mands dansklærer på gymnasiet, så den er tilbage fra midt 80’erne.
Vi har bagt dem et hav af gange i årenes løb. Skal du holde fest er de helt perfekte som snack, da de snildt kan bages i forvejen og fryses ned. De kan også bruges som eftermiddagssnack, eller som supplement til madpakken.
De er meget fryseegnede – husk bare at de så skal bages lidt kortere tid (og de skal tages ud inden de når at få farve!). Når de så er optøet smider du dem bare i ovnen i 5-10 minutter og du har nybagte skinkehorn! Jeg bager typisk dobbelt portion, og fryser så halvdelen ned.
Andre madpakke idéer:
Rugbrødsboller
Mini pirogger
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Skinkehorn
Ca. 16 stk.
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 16 stk
Ingredienser
- 2 dl. håndvarmt vand
- 35 g. gær
- 1 tsk salt
- 6 dl. hvedemel
- 50 g. margarine blødt
Fyld:
- 100 g. finthakket skinke eller skinke i strimler
- 100 g. flødeost Philadelphia el.lign.
- 1 tsk. paprika
- evt. lidt klippet purløg
Sådan gør du
-
Gæren opløses i det håndvarme vand. Margarine og salt tilsættes, og til sidst æltes mel i. Dejen bliver blød og smidig.
-
Lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
-
Mens dejen hæver blandes fyldet. Hvis du bruger skinke i tern, skal du hakke det yderligere (det skal være helt finthakket).
-
Dejen deles nu i to, og hvert stykke udrulles til en stor cirkel der deles i 8 trekantede udsnit.
-
Hver trekant (udsnit) rulles nu lidt mere, så den bliver længere end da du skar den ud.
-
På hver trekant lægges ca. 1 stor tsk. fyld op den brede ende af trekanten, og de rulles til horn (fra den brede ende til den smalle).
-
Læg alle hornene på en bageplade, dæk med et viskestykke, og lad dem efterhæve ca 30 minutter.
-
Bagetid hvis de skal fryses ned og genopvarmes: ca. 14 minutter ved 200 grader.
-
Bagetid hvis de skal spises med det samme: ca. 18 minutter ved 200 grader.