Lad det bare være sagt med det samme: Indbagt hamburgerryg med pikantost er nok ikke den mest fotogene ret i verden. Men den smager virkelig dejligt, og så kan den tilberedes i forvejen, så det er let når tiden kommer til at få gang i aftensmaden. Præcis derfor egner den sig faktisk rigtig godt som en god hverdagsret.
Jeg serverer den som regel med en blandet salat, men kogte kartofler og/eller andre kogte grønsager kunne også sagtens være godt tilbehør.
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Indbagt hamburgerryg med pikantost
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 1 hamburgerryg ca. 1 kg.
- 1 pk. pikantost 150 g
- 2-3 spsk hakkede krydderurter
- 1 pakke butterdej
- 1 æg
- Lidt vand
Sådan gør du
-
Start med at koge hamburgerryggen ca. 30 minutter.
-
Lad den afkøle (gerne i kogevandet).
-
Skær riller 2/3 gennem hamburgerryggen. Du kan enten gøre det i skiver (dvs. hvor du ikke skærer gennem den sidste tredjedel af kødet) eller du kan gøre det samme på den lange led. Ligegyldigt hvilken led du skærer på skal du bare sørge for at kødet stadig hænger sammen.
-
Rør pikantosten op med de hakkede krydderurter og en sjat vand.
-
Smør nu pikantosten ind i alle de riller du har skåret i kødet. Al osten skal bruges.
-
Butterdej: Du skal bruge et stykke på ca. 30x40 cm. Hvis du kan købe det som ét stykker er det nemmest - hvis du har købt en pakke med aflange stykker så lægger du disse sammen til ét stort stykke, og lukker samlingerne godt med en gaffel (det er vigtigt at dejen hænger godt sammen). Gem evt. lidt dej til pynt.
-
Læg kødet over på dejen, og fold dejen sammen omkring kødet. Det skal lukkes helt.
-
Pyntes evt. med blade el.lign. udskåret i det dej der blev i overskud.
-
Pensl dejen med æg.
-
Bages i ovnen (med samlingen nedad) ved 200 grader i ca. 30 minutter.
-
Serveres med salat.