Hvis du, som de fleste andre, har set amerikanske film der foregår om efteråret eller omkring Thanksgiving i november, har du garanteret også hørt om Pumpkin Pie (Græskartærte). Men har du nogensinde smagt det? Hvis svaret er nej, så er du næppe den eneste. Det med at bruge græskar i det søde køkken er ikke noget vi har gjort så meget i herhjemme, men faktisk er en pumpkin pie en rigtig skøn og hyggelig efterårskage. Og så er den jo helt oplagt at give sig i kast med her hvor vi nærmer os Halloween.
I USA bages den ofte med græskarmos købt på glas eller dåse. Det er ikke så let at få fat i herhjemme, så jeg plejer at bruge et butternut squash eller hokkaido græskar (fåes i de fleste supermarkeder).
Den serveres med flødeskum på toppen.
Andre Halloween inspirerede opskrifter:
Pumpkin spice latte
Græskarsuppe
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Pumpkin Pie (græskartærte)
Ingredienser
- 3 æg
- 1,5 dl. farin
- 1 dl. sukker
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk kanel
- 1 tsk tørret ingefær
- 0,25 tsk revet muskatnød
- 0,25 tsk stødte nelliker
- et drys kardemomme
- 0,5 tsk revet citronskal
- 5 dl. moset græskarkød butternut squash eller hokkaido
- 2,5 dl. piskefløde
- Dej:
- 3 dl. mel
- 0,25 tsk salt
- 50 g smør eller margarine
- 2-4 spsk koldt vand
Sådan gør du
-
Græskarmos:
-
Start med at lave græskarmosen. TIP: Den kan sagtens laves dagen i forvejen
-
Halvér dit græskar og fjern alt trævl og kerner. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og herpå de 2 græskarhalvdele med skærefladen nedad.
-
Bages ved 175 grader i 1 - 1,5 time, indtil du let kan stikke en gaffel i græskaret.
-
Lad det afkøle, og skrab græskarmosen ud.
-
Dejen:
-
Lav tærtebunden ved at blande mel og salt.
-
Skær margarinen i små tern, og nulr dem ud i dejen.
-
Saml til sidst dejen med vand, fyld dejen i en frysepose, og læg den i køleskabet til den skal bruges.
-
Fyld:
-
Mix æg med sukker, farin, salt, krydderier og citronskal.
-
Tilsæt græskarmosen og piskefløde, og pisk indtil det hele er godt blandet.
-
Udrul den kolde tærtedej på et stykke bagepapir på bordet. Pensl en tærteform med flydende margarine eller olie, og placer dejen i formen. Tryk kanterne godt til.
-
Hæld fyldet over dejen.
-
Bagning:
-
Bages først ved 220 grader i 15 minutter.
-
Efter 15 minutter sænkes temperaturen til 175 grader, og tærten bages yderligere 45-50 minutter.
-
TIP: Hvis kanten under bagningen begynder at se mørk ud, så dæk kanten hele vejen rundt med staniol.
-
Tærten afkøles min. 2 timer og spises ved stuetemperatur. Den vil se noget "hævet" ud når den lige er kommet ud af ovnen, men falder sammen som den skal under afkølingen.
-
Serveres med kold flødeskum.