Er der noget skønnere når det er efterårskoldt udenfor, end at få sig en lækker gang brændvarm suppe? En af mine favoritsupper (ok, jeg har rigtig mange!) er en klassisk legeret kartoffelsuppe. Det tager ikke lang tid at lave, smager fantastisk, og så er tilmed en ret billig hverdagsret. Jeg er fan!
Jeg plejer at servere suppen med et drys stegt bacon på toppen og evt et grovflutes, men suppen kan også sagtens stå alene da den mætter virkelig meget.
Flere idéer til skønne retter med kartofler:
Spansk kartoffelomelet
Waldorf inspireret kartoffelsalat
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Kartoffelsuppe, legeret
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 1,5 liter grønsagsbouillon
- 1 kg kartofler helst melede - brug evt. bagekartofler
- 1 porre
- 1 gulerod
- 1 løg
- 2 fed hvidløg hakkede
- Olivenolie til stegning
- 1,5 dl. madlavningsfløde eller piskefløde
- 3 æggeblommer
- salt peber
- 100 g bacon i tern
- Tilbehør: grove flutes
Sådan gør du
-
Start med at skælle kartofler og gulerødder og skær dem så i små tern. Hak løget groft.
-
Grønsagerne koges i bouillonen, og når grønsagerne er møre blendes det hele med en stavblender.
-
Svits bacon på en tør pande, og sæt det væk. Det skal først bruges ved servering.
-
Snit porren fint sammen med hvidløg, og svits begge dele i olivenolie.
-
Når de er bløde tilsættes de suppen fra før.
-
Tilsæt også fløden (gem et par skefulde).
-
Kog suppen op, og lad den koge et par minutter.
-
Samtidig: I en anden skål piskes æggeblommerne med lidt salt.
-
Hæld lidt varm suppe i æggene og pisk. Tilsæt det sidste fløde.
-
Fjern nu gryden fra komfuret, og pisk æggeblommerne i den varme suppe.
-
TIP: det er vigtigt at suppen ikke kommer op at koge efter at æggeblommerne er tilsat, da den ellers vil skille. Stensikkert!
-
Pynt med bacontern, og servér evt. med grove flutes.