Min madbibel da jeg flyttede hjemmefra var “God mad let at lave”. Jeg tror faktisk stadig den udgives. Den var skøn fordi den havde bare lige alt hvad jeg havde brug for af opskrifter. Det var jo altså før internettes tid (ok, NU føler jeg mig gammel!), og man kunne ikke bare lige Google det man ledte efter. Denne opskrift hed i originalversionen “Broget Hverdagsgryde”, og var fra denne kogebog årgang ca. 1988. Vi har i årenes løb justeret den lidt.
Det er en dejlig nem hverdagsret. Den mætter godt, smager dejligt og kan laves i forvejen så den bare skal varmes op. Perfekt til de aftener hvor alle i familien kommer sent og sultne hjem fra sport o.lign.
Andre lækre hverdagsretter med oksefars:
Chili con carne
Lasagne
Moussaka med parmesan
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Hverdagsgryde
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 3 dl. ris
- 1 pakke oksefars
- 2-3 spsk rapsolie
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 7-8 dl. bouillon
- ca. 350 g frosne ærter
- 1 peberfrugt
- salt peber
Sådan gør du
-
Start med at lave bouillon.
-
Hak løg og hvidløg, og steg dem klare i olie.
-
Rør risene i (de skal IKKE være kogt først), og lad dem stege med et øjeblik.
-
Tilsæt oksefars, og lad farsen fordele sig.
-
Når farsen har delt sig, tilsætter du flåede tomater og bouillion, og smager til med salt og peber.
-
Læg låg på, sænk varmen, og lad retten småboble i en halv time.
-
Tilsæt de frosne ærter, og lad retten koge uden låg i yderligere 5 minutter.
-
Pynt evt. med frisk peberfrugt.
Kunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂