Vi har haft en del citronchilier i drivhuset i år, og jeg vidste faktisk ikke rigtig hvad vi skulle bruge dem til. De er djævelsk stærke! Så fik jeg det råd at prøve at sylte dem sammen med hvidløg og citronskal, så jeg har givet det et forsøg.
Jeg ved endnu ikke helt hvordan resultatet er, og hvor stærke de er når de først har fået lov til at ligge i lagen i nogle måneder, så hvis du prøver så er det altså helt på eget ansvar. Jeg har forsynet låget på vores med et advarselsskilt!
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Syltede citronchili
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 glas
Ingredienser
- 150 g. citronchili
- 10 peberkorn
- 3 fed hvidløg
- Skal af 1 økocitron
- 3 dl. eddike
- 3 spsk lyst rørsukker
- 1 tsk salt
- evt. atamon
Sådan gør du
-
Flæk chilierne på langs, og fjern kerner.
-
Læg chilierne i kogende vand i ca. 5 minutter.
-
Læg chilierne i et atamonskyllet glas sammen med hvidløg, citronskal (alt hvidt skal være skåret fra) og peberkorn.
-
Kog en lage af eddike, sukker og salt. Når sukkeret er opløst hældes lagen over chilierne i glasset.
-
Sæt låg på - og forsyn glasset med et advarselsskilt. De er stærke!
1 comment
Hvor længe har de stået? Er de blevet gode? 🙂