Da vi var i haven i weekenden fik jeg høstet de sidste rabarber. Det er utroligt hvor flittig sådan en plante er i løbet af hele sommeren – vi har godt nok høstet mange. Min mand er mester for denne lækre dessert, hvor nogle af dem blev brugt.
Det er en lækker ymerfromage, hvor der laves en rabarber granita til. Og det er altså langt nemmere end det lyder!
Man kan sagtens servere en anden sød “bær-ting” sammen med ymerfromagen – det behøver ikke at være en kold granita. Det kunne også sagtens være f.eks. moste hindbær der var let sødet med flormelis. Det skal bare være noget sødt, så der er lidt modspil til den let syrlige smag fra ymerfromagen.
Opskriften rækker til ca. 6 portioner.
Andre skønne opskrifter med rabarber:
Rabarber blåbær galette
Rabarbergrød
Rabarber daiquiri
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Ymerfromage med rabarber granita
Ingredienser
- Ymerfromage:
- 5 dl. ymer
- 50 g sukker
- 5 blade husblas
- 2,5 dl. piskefløde
- Rabarber granita:
- 500 g rabarber
- 75 g sukker
- 0,5 dl. vand
- Tilbehør: Friske bær f.eks. hindbær, brombær og evt skovsyre eller citronmelisse
Sådan gør du
-
Ymerfromage:
-
Rør sukkeret i ymer.
-
Læg husblas i blød i ca. 10 minutter. Tag det op, og put det i en gryde med det vand der hænger ved. Smelt det i gryden ved ganske svag varme. Når det er helt smeltet røres det i ymerblandingen.
-
Pisk fløde til skum, og vend flødeskummet i ymerblandingen.
-
Sæt fromagen på køl en times tid.
-
Rabarber granita:
-
Skær rabarber i stykker på ca. 1-2 cm. Hæld det hele i en gryde og kog til det ser blødt ud.
-
Si det hele og frys det ned.
-
Servering:
-
Find 6 flade champagneglas el. lign.
-
Læg en skefuld fromage i hver.
-
Den frosne granita "rives" med en gaffel, og den høvlede is lægges ved siden af.
-
Pynt af med friske bær og skovsyre, og server straks.