Denne kinesiske suppe minder rigtig meget om den man får serveret på kinesiske restauranter. Den lidt sur/sødlige smag, der samtidig er lidt stærk, og så den lidt tyktflydende konsistens. Den smager forrygende, og er ikke spor vanskelig at lave.
Andre lækre hjemmelavede supper:
Corn chowder
Tomatsuppe
Græskarsuppe
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Kinesisk suppe
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 pers
Ingredienser
- 1,5 l. hønsebouillon
- 200 g kyllingekød
- 100 g champignons
- 0,5 porre
- 1 gulerod
- 1 dl. ærter
- 1 dåse bambusskud ca. 100 g
- 1 æggehvide
- 4 spsk hvid vermouth
- 3 spsk citron eller lime saft
- 2 spsk soya
- 3 tsk sambal oelek
- 2 tsk tabasco
- 4 spsk maizena
- evt. 100 g nudler
Sådan gør du
-
Start med at skære kyllingen i små strimler, og kog disse i letsaltet vand.
-
Skær porre i tynde strimler ca 5 cm. lange. Det samme med guleroden.
-
Champignons skærer du i tynde skiver.
-
Lav bouillonen i en stor gryde. Når det koger tilsætter du champignons, vermouth, citronsaft, soya og sambal oelek. Lad det koge en 10 minutters tid.
-
Så tilsætter du kylling.
-
Æggehviden pisker du let i en skål (det skal ikke blive stiftpisket!).
-
Så rører du æggehviden i suppen. Der skal virkelig røres kraftigt, da det til at starte med bare vil lægge sig på toppen. Det skal piskes ned i suppen.
-
Tilsæt de øvrige grønsager, og evt. nudler, og kog et par minutter.
-
Rør maizena op i lidt vand, og rør det i. Tilsæt evt. lidt ekstra vand til suppen, hvis du synes den bliver lidt for tyk.
-
Smag til med tabasco, alt efter hvor stærk du ønsker suppen.
-
Servers med flutes eller kinesiske rejechips.