Barbecue kylling har i mange år været en af mine yndlingsretter. Barbecue (BBQ) var en relativ ny opfindelse indenfor saucer i Danmark da jeg var barn. Vi udtalte det i årevis derhjemme med trykket lagt på “cue” istedet for på “bar” 🙂 Som jeg husker det var der kun en enkelt slags på hylden i supermarkedet – jeg tror det var fra Heinz.
Men – barbeCUE kylling var min totale favoritret dengang, og jeg elsker det stadig! Også selvom jeg i dag udtaler det lidt anderledes, og bruger forskellige BBQ saucer. Det er super nemt at lave, og passer sig selv i ovnen det meste af tiden, så det er en nem hverdagsret.
Du kan selv lavet en fænomenal BBQ sauce – du finder opskriften lige her. Men altså; jeg bruger som regel en færdigkøbt 🙂
Kyllingen serveres med hjemmelavede hvidløgsflutes – du finder opskriften lige her.
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Barbecue kylling
Ingredienser
- 1 kylling eller en pose frosne underlår
- olivenolie
- ca. 2 dl. barbecue sauce
- groft salt
- Tilbehør:
- Hvidløgsflutes + salat
Sådan gør du
-
Hvis du arbejder med en hel kylling starter du med at rense og dele den.
-
Hvis du bruger frosne underlår skal de bare være optøede og rensede.
-
Smør et ovnfast fad med olivenolie, og læg kyllingestykkerne i med skindet nedad.
-
Sæt i ovnen ved 200 grader ca. 30 minutter.
-
Efter 30 minutter vendes stykkerne med skindsiden opad, pensles godt med BBQ sauce, og drysses med groft salt.
-
Steg videre i ovnen i endnu 15 minutter.
-
Serveres med hvidløgsflutes og salat.
-
Note: Man kan sagtens lave retten i en lettere version, hvor du bruger kyllingbryst uden skind - det er den version du ser på billedet.