Home HovedretterFjerkræ og vildt Barbecue kylling

Barbecue kylling

Barbecue kylling

Barbecue kylling har i mange år været en af mine yndlingsretter. Barbecue (BBQ) var en relativ ny opfindelse indenfor saucer i Danmark da jeg var barn. Vi udtalte det i årevis derhjemme med trykket lagt på “cue” istedet for på “bar” 🙂  Som jeg husker det var der kun en enkelt slags på hylden i supermarkedet – jeg tror det var fra Heinz.

Men – barbeCUE kylling var min totale favoritret dengang, og jeg elsker det stadig! Også selvom jeg i dag udtaler det lidt anderledes, og bruger forskellige BBQ saucer. Det er super nemt at lave, og passer sig selv i ovnen det meste af tiden, så det er en nem hverdagsret.

Du kan selv lavet en fænomenal BBQ sauce – du finder opskriften lige her. Men altså; jeg bruger som regel en færdigkøbt 🙂

Kyllingen serveres med hjemmelavede hvidløgsflutes – du finder opskriften lige her.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Barbecue kylling

Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 kylling eller en pose frosne underlår
  • olivenolie
  • ca. 2 dl. barbecue sauce
  • groft salt
  • Tilbehør:
  • Hvidløgsflutes + salat

Sådan gør du

  1. Hvis du arbejder med en hel kylling starter du med at rense og dele den.
  2. Hvis du bruger frosne underlår skal de bare være optøede og rensede.
  3. Smør et ovnfast fad med olivenolie, og læg kyllingestykkerne i med skindet nedad.
  4. Sæt i ovnen ved 200 grader ca. 30 minutter.
  5. Efter 30 minutter vendes stykkerne med skindsiden opad, pensles godt med BBQ sauce, og drysses med groft salt.
  6. Steg videre i ovnen i endnu 15 minutter.
  7. Serveres med hvidløgsflutes og salat.
  8. Note: Man kan sagtens lave retten i en lettere version, hvor du bruger kyllingbryst uden skind - det er den version du ser på billedet.

 

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering