Spaghetti Carbonara er en skøn ret, som jeg første gang stiftede bekendskab med tilbage i start 90’erne hvor manden og jeg boede i Rom. Jeg har sidenhen fundet ud af, at retten findes i 2 grundvarianter – én uden fløde og én med. Jeg tror måske at det afhænger af hvilken region i Italien man kommer fra, hvorvidt fløde tilsættes, men det ved jeg faktisk ikke. I hvert fald er varianten uden fløde den som er den “rigtige” i min verden! Retten har i mange år været en af de “faste” retter her i huset, som vi laver igen og igen. Og når jeg siger “vi”, så er det faktisk manden i huset der altid står for denne ret 🙂
Min version laves med en blanding af parmesan og pecorino romano ost, men hvis det er helt umuligt at opdrive pecorino, så kan man også bare tage 100% parmesan. Det bliver næsten (men også kun næsten) lige så godt.
Andre lækre pastaretter du sikkert også vil synes om:
Tuna pasta casserole
One pot pasta med tomat og basilikum
Glennys’ pastaret
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Spaghetti Carbonara
Ingredienser
- 1 pakke bacon i tern
- 100 g pecorino romano ost
- 100 g parmesan
- 3 fed hvidløg
- olivenolie
- 4 æg
- salt peber
- Spaghetti
Sådan gør du
-
Start med at rive osten.
-
Bland æg og halvdelen af osten i en skål. Tilsæt salt og masser af peber (Når du har tilsat masser af peber og tror der er nok - så bare tilsæt det dobbelte!)
-
Pil hvidløgsfeddene, og steg de hele fed i olie i en stor gryde. Når de begynder at få farve hiver du dem op.
-
Steg bacon i tern i olivenolien. Det skal blive sprødt.
-
Mens bacon steger koger du spaghettien. Til 4 personer skal du bruge et bundt i størrelsen, hvor du lige kan nå rundt om bundet med dine fingre.
-
Når pastaen er al dente sier du den, og putter den over i gryden til det stegte bacon.
-
Tilsæt æggeblandingen og rør (voldsomt) rundt. Det gøres lettest med en madtang eller salatbestik (el.lign). Æggeblandingen skal fordeles grundigt på alt pastaen.
-
Tag gryden af varmen, og bland resten af den revne ost i.
-
Retten er færdig, når æggeblandingen er nogenlunde stivnet på pastaen, og ser lidt "grynet" ud.
-
Serveres straks!