En af ungernes yndlingsretter hos os er raclette.
For de af jer der ikke kender raclette, så er det et system hvor man hver især laver sin egen mad ved bordet. Tingesten består øverst af en grillplade, og herunder en varmeplade hvorpå man hver især placerer små stegepander.
Vi prøvede det første gang hos nogle venner tilbage i starten af 00’erne, hvor racletten herhjemme vist havde sin storhedstid. Det er simpelthen bare så hyggeligt, og hjemme hos os går det vist aldrig af mode. Hvis du ikke lige har en raclette stående, og naboen heller ikke har én du kan låne, så er de tit at finde på f.eks. DBA.
Det skønne er at det ikke tager meget mere end 5 minutter at forberede i køkkenet – resten klares ved bordet!
Man kan bruge masser af forskellige ting til sin raclette – typisk steger man kød eller fisk på pladen, og grønsager / kartofler i panderne nedenunder. Og man kan mixe præcis som man har lyst til! Vi fik her til aften en version primært med fisk og skaldyr.
Kartoffeltip: Hvis du bruger kartofler i skiver, tager det (for) lang tid hvis de er rå. Derfor skal du forkoge dem, eller tage den nemme løsning (som vi plejer at gøre), nemlig at købe en pose frosne kartofler i skiver. Det fungerer fint!
Her kommer en liste med forslag til forskelligt du kan stege:
De obligatoriske ting hos os:
Kartofler i skiver
Mornay sauce (gerne den lette version)
Bacon i tern
Ost (Prima Donna er rigtig god til raclette)
Cocktailpølser (ikke fra dåse)
De varierende ting hos os:
Rejer
Marinerede scampi
Laks med citronpeber
Champignons
Kylling – gerne marineret
Svine eller okse småkød
Mini grønsagsspyd
Kun fantasien sætter grænserne – rigtig god fornøjelse med at finde dine egne raclette favoritter!
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
5 comments
Du bedes venligst bemærke at raclette kun er til indendørs brug, og altså ikke til udendørs brug.
Tak for din bemærkning. Jeg har faktisk altid kun fået det udendørs på terrasser – kan ikke rigtigt se hvorfor det kun skulle kunne lave indendørs? Mange hilsner Tina
af hvilken årsag kan raclette ikke bruges udendørs?
Hej Tina. Jeg tror det har at gøre med at en raclette jo er elektrisk, dvs. at det er vigtigt at den kun bruges under tørre forhold. Jeg har som sagt selv oftest fået raclette serveret om sommeren på overdækkede terrasser, hvor den stod lige så tørt som indendørs. Men jeg tror det er derfor. Mange hilsner Tina
Raclette kan sagtens bruges udendørs. Det er næsten kun der vi gør det. Det kommer nemlig til at lugte i hele huset.
Har aldrig hørt den kun er til indendørs brug. Hvem gider i øvrigt at sidde udenfor og spise i regnvejr ?