Home BrødopskrifterBoller Koldthævede durumboller med chia frø

Koldthævede durumboller med chia frø

Durumboller med chia frø

Til de morgener hvor man har tiden, er det skønt hvis man aftenen før har været så fremsynet at få lavet sig en koldthævet dej, der er klar til at ryge i ovnen til en hurtig gang hjemmebagt brød næste morgen. Jeg må indrømme at det ikke er så tit det sker herhjemme, men super nemt er det altså! Når det engang imellem sker, så er det noget hele familien nyder. Der er ikke meget der slår nybagt brød om morgenen.

Her kommer opskriften på en lækker version: Koldthævede durumboller med chia frø. Jeg havde en pose chia frø stående, og jeg må altså tilstå at jeg ikke er nogen særlig stor fan af chia grød, så de må bruges til noget andet. Hos mig gør de mere gavn i en brøddej. Jeg synes ikke rigtigt de egner sig i en almindelig gærdej, da de kræver en vis tid enten i væde eller i en fugtig dej for at udvikle sig. I en langtidshævet dej af den slags der har en grødagtig konsistens som den her, er de rigtig gode.

Andre opskrifter med chia frø:
Chia grød med bær

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Koldthævede durumboller med chia frø

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl. koldt vand
  • 2 tsk salt
  • 4 spsk chia frø
  • 2,5 dl. havregryn
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 2 dl. durummel
  • 3 dl. hvedemel

Sådan gør du

  1. Om aftenen:
  2. Opløs gær i vand, og tilsæt salt.
  3. Tilsæt chia frø, havregryn og solsikkekerner.
  4. Rør durummel i, og til sidst hvedemel.
  5. Dejen skal have en grødagtig konsistens.
  6. Dæk dejen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskab til næste morgen.
  7. Næste morgen:
  8. Form dejen til ca. 12-13 boller (gør det med en ske, da dejen er ret grødagtig).
  9. Bages ved 210 grader i ca 20 minutter.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering