På en varm sommerdag er der ikke noget så lækkert som en frisk tunsalat. Vi har i dag gråvejr og regn hos os, men det skal altså ikke sætte en dæmper på sommerferiehumøret. Så vi tager en omgang tunsalat, og drømmer os lige et lille smut til Sydfrankrig.
Jeg har denne gang valgt at spice salaten op med friske jordbær; de giver et spark af sødme, der er en lækker kontrast til balsamico eddiken i dressingen. Lad gerne dressingen trække en times tid inden servering, så den får endnu mere smag. Så skal den bare lige røres op igen inden du drypper den over salaten.
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Tunsalat med æg og jordbær
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 pers
Ingredienser
- 4 æg
- 8 jordbær
- 10-15 sorte oliven
- 2 dåser tun i olie
- Salat evt en blanding af flere forskellige slags
- 2 spsk kapers
- evt. citronbåde
- Dressing:
- 0,5 dl. olivenolie
- 3 spsk balsamico
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
- salt peber
Sådan gør du
-
Kog æggene, så de er hårdkogte men med en lidt blød midte (kogetid vil afhænge af størrelsen på dine æg).
-
Arranger salat på hver tallerken, herover drænet tun, æg i både, og resten af ingredienserne.
-
Bland alle ingredienser til dressingen, og dryp den over salaten. Sæt resten på bordet, så folk selv kan tage hvis de vil have mere på.
-
Serveres med flutes, foccacia eller andet madbrød.