De cookies der er blevet bagt absolut flest gange hjemme hos os er de klassiske chocolate chip cookies. Vi har prøvet en del forskellige opskrifter, og denne her er bare en af de bedste. I dag har jeg bagt dem sammen med Frederikke, så hun kan få et par stykker med i bagagen, når hun i morgen tidlig drager til Oxford på sprogskole.
I stedet for chocolate chips (altså de små dråbeformede chokoladestykker) kan man godt bruge grofthakket mørk chokolade. Men ellers kan man købe de rigtige chocolate chips på nettet. De findes i flere varianter (mørk / lys / hvid), men i de klassiske chocolate chip cookies er det de mørke der hører sig til.
Andre lækre cookie opskrifter:
M&M cookies
Lakrids cookies
Tip: Tricket til at få chocolate chip cookies sprøde i kanten og chewy i midten, er at tage dem ud af ovnen, når de stadig ser lidt underbagte ud!
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Chocolate chip cookies
Ægte amerikanske cookies - chewy i midten og sprøde i kanten
Ingredienser
- 220 g mel
- 0,5 tsk natron
- 0,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk vaniljepulver
- 125 g margarine stuetemperatur
- 125 g sukker
- 100 g farin
- 1 æg
- 185 g chocolate chips mørke
Sådan gør du
-
Pisk margarine, sukker og farin sammen til en lys blanding.
-
Tilsæt æg.
-
Tilsæt mel, salt, natron, bagepulver og vaniljepulver.
-
Til sidst røres chocolate chips i.
-
Dejen samles med hænderne (når det hele er pisket sammen med håndmixer er dejen ret pulveriseret, så varmen fra hænderne samler den. Har du rørt den med røremaskine er den typisk mere samlet).
-
Form runde kugler med hænderne - der skal blive ca. 25 stk. Når de er sat på plade trykkes de let flade. Sæt dem ikke alt for tæt - de flyder noget.
-
Bages v. 180 grader i ca. 8 minutter. De er færdige når kanten har fået lidt farve, og midten stadig ser underbagt ud.
Kunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂