Mini napoleonshatte er så søde at servere på et kagebord, og så er de ret nemme at lave. Jeg valgte denne gang at dyppe hele bunden af kagen i mørk chokolade (som man oftest ser det gjort også på de store man køber ved bageren). Man kunne også sagtens vælge kun at dyppe de tre spidser, og så evt dyppe dem i finthakkede pistacienødder eller tørret hindbærpulver.
Andre lækre småkager:
Limekranse
Svenske chokoladebrød
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Napoleonshatte, mini
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 38 minutter
Antal 20 -25 stk
Ingredienser
- 2,5 dl mel
- 75 g sukker
- 1 æggeblomme
- 100 g margarine
- evt. en lille sjat vand
- 100 g marcipan
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
-
Start med at lave dejen, som er en helt almindelig mørdej.
-
Hæld mel i en røreskål, og smuldr margarinen heri. Det er lettest hvis margarinen har stuetemperatur. Tilsæt sukker og æggeblomme, og saml dejen. Tilsæt evt en ganske lille smule vand hvis det er nødvendigt (det afhænger af størrelsen på æggeblommen).
-
Når dejen er samlet til en fast og blank dej, tager du et stykke bagepapir, og drysser det med mel. Udrul dejen herpå. Du kan godt lægge dejen i køleskab en times tid først; så kan det godt være lidt lettere.
-
Udstik dejen med en udstikker der har en diameter på ca 55 mm.
-
På hver cirkel lægges en kugle marcipan, og 3 sider folder op omkring kuglen så kagen får den karakteristiske facon.
-
Bages ved 180 grader i ca. 8-10 min til de har fået lidt farve.
-
Når de er helt afkølede smeltes chokoladen, og bunden eller de tre spidser enten dyppes i eller pensles med chokoladen.