Hjemmebagte burgerboller er prikken over i’et til en hjemmelavet burger. Vi har af og til burgere på menuen til hverdag hjemme hos os, og hvis jeg har tiden til det, så bager jeg dem selv. Og burgere behøver jo altså ikke at være en vandvittig usund hverdagsret; fylder man dem med ting fra den gode og sunde hylde, er det et hurtigt og godt måltid på en travl hverdag.
Hvis du nogensinde giver dig i kast med at lave f.eks. porchetta eller pulled pork, så er hjemmebagte burgerboller nærmest et must. De smager bare så meget bedre end dem fra supermarkedet. Så hvis du har tiden til det, så skulle du prøve!
Her kommer opskriften på de burgerboller jeg som regel bager; de fejler aldrig og er helt fantastiske. De er bedst når de bages den dag de skal spises, og dejen bliver mest lækker hvis den æltes på maskine da den skal æltes ret så længe.
Inspiration til forskelligt burgerfyld:
Crispy chicken burger
Pulled pork
Porchetta
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Burgerboller
Ingredienser
- 2 dl. skummetmælk
- 1 dl. vand
- 50 g. smeltet margarine
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- Ca. 500 g. mel
- 25 g gær en halv pakke
- 1 æg
- sesamfrø
Sådan gør du
-
Opvarm mælk og vand i mikroovnen til håndvarm temperatur.
-
Opløs gæren heri.
-
Tilsæt sukker og salt, samt det smeltede afkølede margarine.
-
Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør med dejkrog på maskine 5-10 min.
-
Lad dejen hæve ca. 60-90 minutter.
-
Formes til boller, der trykkes let flade. Pensles med æg, og dyppes med oversiden i sesamfrø.
-
Lad dem efterhæve på pladen ca. 30 min.
-
Bages ved 200 grader i 12-13 min.