Home Grill Bøffer i whiskeysauce på grill

Bøffer i whiskeysauce på grill

Whiskey bøffer på grill

Bøffer i whiskeysauce på grill er en af vores families favoritter når der skal grilles om sommeren. Du kan lave det i forvejen, så det står klar til at sætte på grillen. Det er lækkert at kunne hygge sig med sige gæster og lade maden passe sig selv!

Den her opskrift har vi lavet rigtig mange gange herhjemme; specielt hvis vi har haft mange gæster til grill buffet, har den været et hit. Den meget specielle barbecue sauce giver bøfferne en helt speciel intens smag, som bare er helt forrygende. Serveres bedst med hjemmebagte burgerboller, og så behøver du faktisk ikke yderligere tilbehør.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Bøffer i whiskey sauce på grill

Køkken Amerikansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 500 g oksefars (alternativt kan man bruge et helt stykke kød, f.eks. en roastbeef)
  • Sauce:
  • 2 løg (gerne rødløg)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 dl. ketchup (Beauvais er den bedste lige her)
  • 1,2 dl. whiskey
  • 2 dl. æblejuice
  • 0,5 dl. soyasauce
  • 0,8 dl. Teriyaki sauce
  • 60 g farin
  • lidt rød tabasco sauce
  • 1 spsk maizena

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Bland det i en gryde med alle de øvrige ingredienser til saucen, og varm op til det koger. Skru ned og lad saucen simre i en halv times tid.
  3. Så jævnes saucen med en jævning rørt af maizena og lidt vand.
  4. Form bøfferne og steg disse (gerne på grill) til de har fået farve på begge sider. De behøves ikke at blive krydret. HVIS du i stedet har brugt et helt stykke kød (som f.eks. en roastbeef) steger du det hele stykke kød på alle sider (skal være rødt indeni), skærer det i skiver, og følger herefter samme steps som ved hakkebøfferne.
  5. Læg bøfferne i et foliefad, og hæld saucen over. Sæt på grillen over indirekte varme, og steg færdig til bøfferne er gennemstegte.
  6. Tip: Retten kan også laves i ovnen

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering