Om sommeren er noget af det bedste jeg ved alle de skønne bær. På en god sommer kan vi gå ud i haven og høste mange af dem. På en typisk dansk sommer må vi desværre ofte købe os fra det. Men heldigvis kan man jo få masser af virkelig lækre bær i stort set alle supermarkeder og på alle tider af året.
Her kommer opskriften på en rigtig lækker og frisk bærkage. Den er en skøn sommerlig dessert der selvfølgelig kan spises på alle tider af året, men den er især skøn når bærrene er i sæson. Vi fik den i går som en del af et dessertbord efter en dejlig grillaften. På vores var der hindbær, brombær og blåbær, men man kan bruge præcis de bær man har eller synes bedst om. Den ville f.eks. også være skøn med halverede stikkelsbær; så skal man nok bare søde cremen lidt mere. Jeg kunne også forstille mig at kirsebær eller mirabeller kunne være fantastiske i kagen.
Opskrifter på andre kager med bær:
Italiensk chokoladetærte
Rabarber blåbær galette
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Bærkage
Ingredienser
- Creme:
- 3 dl. creme fraiche 38% eller flødefraiche 30%
- 2 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljepulver eller korn af 1 vanillestang
- Bund:
- 3 æg
- 175 g. mandelmel
- 2 dl. sukker
- 1 knivspids salt
- Fyld:
- Diverse friske bær
Sådan gør du
-
Start med at lave bunden.
-
Pisk æg og sukker lyst. Vend mandelmel og salt i.
-
Fyld dejen i en springform foret med bagepapir. Min havde en diameter på 26 cm.
-
Bages ved 175 g. i ca 30 min.
-
Lad den afkøle helt i formen inden den lægges på et fad.
-
Pisk creme fraichen med vanilje og flormelis, til det er en tyk creme. Læg cremen på den kolde bund, og sæt kagen i køleskab indtil servering. Dette kan sagtens gøres et par timer før.
-
Lige inden servering pynter du med friske bær.