Her kommer opskriften på en gang klassiske frokostboller. Det er en grundopskrift, som enten kan bruges til ét stort brød, 6 aflange frokostboller, eller 10-12 mindre boller. Jeg bagte denne gang 6 stk aflange boller, og brugte dem til sandwiches i picnic kurven. De blev så store at der sagtens kunne være 2 slags pålæg i; – en sandwich version af et landgangsbrød. Durummelet gør at de bliver lidt sprøde på ydersiden.
Du vil måske også kunne lide:
Frokostboller med skvalderkål
Rustikke grønsagsboller
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Frokostboller
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 stk.
Ingredienser
- 1 pk gær
- 5 dl. lunkent vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk salt
- 1 dl. durummel
- 10-11 dl. hvedemel
Sådan gør du
-
Gæren smuldres i en skål, og opløses i det lunkne vand.
-
Tilsæt olivenolie, salt og durummel.
-
Ælt melet i lidt ad gangen. Dejen skal være smidig.
-
Hæver ca. 1 time til dobbelt størrelse.
-
Formes til 6 stk. aflange boller, der lægges på en bageplade m. bagepapir.
-
Læg et rent viskestykke over, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
-
Hvert brød ridses på skrå (2-3 rids pr. brød), og pensles med vand.
-
Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de har fået farve.