Home BrødopskrifterBoller Frokostboller

Frokostboller

Frokostboller

Her kommer opskriften på en gang klassiske frokostboller. Det er en grundopskrift, som enten kan bruges til ét stort brød, 6 aflange frokostboller, eller 10-12 mindre boller. Jeg bagte denne gang 6 stk aflange boller, og brugte dem til sandwiches i picnic kurven. De blev så store at der sagtens kunne være 2 slags pålæg i; – en sandwich version af et landgangsbrød. Durummelet gør at de bliver lidt sprøde på ydersiden.

Du vil måske også kunne lide:
Frokostboller med skvalderkål
Rustikke grønsagsboller

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Frokostboller

Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 stk.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 pk gær
  • 5 dl. lunkent vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  • 1 dl. durummel
  • 10-11 dl. hvedemel

Sådan gør du

  1. Gæren smuldres i en skål, og opløses i det lunkne vand.
  2. Tilsæt olivenolie, salt og durummel.
  3. Ælt melet i lidt ad gangen. Dejen skal være smidig.
  4. Hæver ca. 1 time til dobbelt størrelse.
  5. Formes til 6 stk. aflange boller, der lægges på en bageplade m. bagepapir.
  6. Læg et rent viskestykke over, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
  7. Hvert brød ridses på skrå (2-3 rids pr. brød), og pensles med vand.
  8. Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de har fået farve.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering