Denne variant af den klassiske koldskål er bare skøn en varm sommerdag. Jordbærrene giver en flot farve og en fantastisk smag. Vælg nogle jordbær der er godt modne, så der er noget saft i dem. Vi fik denne gang desserten med hjemmebagte kammerjunkere (find opskriften lige her), og friske jordbær oveni. Lav gerne koldskålen et par timer i forvejen, så smagen af jordbær virkelig kan trænge igennem, og server iskoldt.
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Jordbærkoldskål
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 pers.
Ingredienser
- 4 æggeblommer gerne pasteuriserede
- 0,5 dl. sukker tilsæt mere hvis du vil have koldskålen sødere
- 4-5 store friske jordbær godt modne - tag evt dem i bakken der ikke er så pæne :-
- 8 dl kærnemælk
- 1 dl. græsk yoghurt
- 3 tsk vanillepulver
- Revet skal af 0 5 citron
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
-
Start med at blende jordbærrene. De skal være helt flydende.
-
Pisk i en anden skål æggeblommer og sukker sammen til sukkeret er opløst.
-
Tilsæt alle de øvrige ingredienser, incl. de blendede jordbær.
-
Sæt på køl et par timer.
-
Serveres med kammerjunkere og friske jordbær.