Amerikanske pandekager er noget der fandt vej til vores families morgenbord tilbage i midt 80’erne. Jeg havde aldrig smagt dem før jeg kom til USA som udvekslingsstudent i 84, men jeg har elsket dem lige siden! Modsat amerikanerne foretrækker jeg dog lidt mere dansk tilbehør til dem, nemlig en klat smør, lidt sukker og evt. bær/frugt.
Opskriften her er på den helt klassiske tykke variant. Det er en opskrift der har fulgt mig siden dengang, så den er grundigt gennemprøvet!
I vores familie er fødselsdage og morgenmad med amerikanske pandekager uløseligt forbundet. Vi får dem også engang imellem når der ikke er fødselsdag i familien, men ikke så tit. I USA er tilbehøret til pandekagerne ofte ahornsirup, bær, stegt bacon og flødeskum – den usødede fra dåse, så man kan lave ansigter på pandekagerne 🙂
Du kan finde flere pandekageopskrifter lige her:
Hyldeblomst pandekager
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 letpiskede æg
- 4 dl mælk
- 2 spsk rapsolie
Sådan gør du
-
Pisk æg og mælk let sammen i hånden. Tilsæt alle øvrige ingredienser, og pisk let. NB: Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen har den rigtige konsistens. Den skal være en del tykkere end en almindelig pandekagedej.
-
Bages på pande m. rapsolie. Diameter på hver pandekage skal være ca. 12-13 cm.