Datteren og jeg var alene på banen i dag til aftensmad, så vi ville have noget der var hurtigt at lave, og det måtte gerne knase og være lidt sprødt og lidt let. Så vi endte på en slags asiatisk inspirerede lakseruller. Om de overhoved minder om noget man ville servere i Asien tvivler jeg på, men i vores hoveder fungerede det super fint 🙂
Servér dem med en sød chilisauce til eller almindeligt soya sauce. Min egen personlige favorit er den søde chilisauce, som kan købes i de fleste supermarkeder.
Det er en nem lille ret, der også vil egne sig fint til frokost. Jeg tænker også at de sagtens kunne ryge i madpakken til de lidt større børn. Vi fyldte ferskrøget laks i vores, men f.eks. gravet laks, tun eller scrambled æg kunne også fint passe til.
Opskrifter på andre asiatiske retter du måske også vil synes om:
Kinesisk suppe
Szechuan kylling
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Lakseruller
Ingredienser
- 1 pakke ris pandekager de hvide / gennemsigtige - 12 stk
- 2-3 gulerødder
- 1 agurk
- 200 g ferskrøget laks
- 1 pk. ærtespirer eller andre spirer
- Sød chilisauce
Sådan gør du
-
Start med at skære gulerødder og agurk i stænger. Længden skal være ca. 7-8 cm.
-
Skær laksen i strimler.
-
Tilbered pandekagerne som der står på pakken. Vi lavede én ad gangen, ved først at fylde kogende vand i en flad tallerken, i med pandekagen i ca. 10 sek., og derefter lagde vi pandekagen over på et rent viskestykke. Fyldet lægges i midten. Så folder du enderne ind, og derefter ruller du "rullen".
-
Serveres med sød chilisauce (eller soyasauce, hot sauce, eller hvad du nu foretrækker)