Nej hvor jeg nyder at kunne gå ud i haven og høste en gang rabarber. Det er bare lækkert – især lige nu, hvor haven faktisk ikke har så specielt meget andet at byde på. Jeg har denne gang brugt dem på en lækker kage der er tilsat ingefær, så den får en lidt krydret smag. Du kan servere den som den er, eller med creme fraiche. Det er også godt at dryppe den med lidt akacie honning lige inden servering.
Andre lækre opskrifter med rabarber:
Ymerfromage med rabarber granita
Rabarbersorbet
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Rabarberkage med ingefær
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ingredienser
- 300 g rabarber
- Saft af 0 5 citron
- 170 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vanillepulver
- 175 g margarine
- 175 g sukker
- 3 æg
- Topping:
- 25 g margarine
- 2 spsk mel
- 1 spsk sukker
- 2 tsk stødt ingefær
- Pynt: Flormelis
Sådan gør du
-
Forvarm ovnen til 180 grader. Fór en springform. Min er 20 x 20 cm.
-
Rens rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker. Læg dem i en skål med citronsaft over.
-
I en anden skål piskes det stuetempererede margarine med sukker. Tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt mel, bagepulver og vanille.
-
Til sidst vendes halvdelen af rabarberne i.
-
Hæld dejen op i formen. Hæld de resterende rabarber på toppen.
-
Topping: Bland margarinen med melet. Det er lettest at gøre med fingrene (det skal blive sådan lidt raspagtigt). Tilsæt sukker og ingefær. Drys det hele udover kagen.
-
Bages ved 180 grader i ca. 40 minutter.