Selv om vi får meget forskelligt mad her i huset, så er der bare nogle gamle travere vi altid vender tilbage til. Frikadeller. Need I say more? De der skønne kødboller, som generation efter generation af danskere er vokset op med. Alle her i huset elsker dem, og det er godt nok sjældent der er nogen tilbage til en sandwich i madpakken dagen efter….
Min mor tilsatte som regel danskvand i farsen, og ofte også med muskatnød. Så avanceret er jeg slet ikke – mine frikadeller er totalt klassiske uden nogen form for dikkedarer. Men man kan sagtens eksperimenterer med f.eks. krydderurter, revne grønsager osv, hvis man skulle få lyst. Her kommer min opskrift – god fornøjelse!
Du vil måske også kunne lide:
Boller i karry
Farserede porrer
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Frikadeller - de helt klassiske
Ingredienser
- 400 g svinefars eller blandet kalv/flæsk
- 1 æg
- 1 grofthakket løg
- 2 spsk rasp
- 3 spsk mel
- 1,5 dl vand
- 0,5 spsk salt
- 1 tsk peber
- Margarine til stegning
Sådan gør du
-
Alle ingredienserne røres sammen.
-
Lad gerne farsen stå en times tid før frikadellerne skal steges - det bliver den kun bedre af.
-
Smelt margarinen på panden, og lad den bruse af. Form frikadellerne og læg dem på ved høj varme. Vend dem når de har fået farve (det går relativt hurtigt).
-
Når de har fået farve på den anden side også skruer du ned på lav temperatur, og steger videre til de er gennemstegt.
-
Afhængig af størrelsen tager det ca. 15 min.
-
Skal du servere dem helt traditionelt, skal der kogte kartofler og sovs til. Men ok, en lækker salat er altså også et godt bud!