Home Brødopskrifter Frokostboller med skvalderkål

Frokostboller med skvalderkål

Boller med skvalderkål

Har du nogensinde brugt skvalderkål i madlavningen? Ellers har du chancen nu for at forsøge dig med frokostboller med skvalderkål!

Min søn kom forleden hjem fra skole, hvor de i madkundskab havde bagt boller med skvalderkål. Og hvor var det da bare SÅ heldigt, at vi tilfældigvis har forhaven fyldt med de skønne kål! Så jeg blev da lige nødt til at prøve at lave en variant af skvalderboller. Og jeg tænker lidt at det må være en win-win; vi har fået lækkert bagværk på bordet – OG mit staudebed blev befriet for en smule af det grønne bunddække.

Oven i købet så skulle havens ukrudt være ret så sundt, så det er bare om at komme ud og høste.

Opskriften kommer her – god fornøjelse!

Andre opskrifter med skvalderkål:
Pesto lavet af skvalderkål

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Frokostboller med skvalderkål

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 pk. gær
  • 4 dl. vand
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 1 liter skvalderkål
  • 9-10 dl. hvedemel eller bland med 2/3 hvede + 1/3 durum

Sådan gør du

  1. Start med at høste dine skvalderkål. Hvis du ikke selv har nogen i haven, er jeg sikker på at naboen gerne deler ud!
  2. Skyl kålen og hak den rimeligt fint. Når den er hakket bliver der ca. 1 håndfulde.
  3. Opløs gæren i vandet (lunkent). Tilsæt salt og olivenolie.
  4. Tilsæt skvalderkål.
  5. Bland mel i lidt efter lidt. Dejen skal føles blank og smidig.
  6. Sættes til hævning med et rent viskestykke over, til ca. dobbelt størrelse (1 time eller deromkring)
  7. Formes til boller, som efterhæver på pladen ca. 20 min.
  8. Bages ved 200 grader i ca. 20 min.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering