Har du prøvet at eksperimentere med at lave dine egne krydderiblandinger? Det er virkelig sjovt! I dag har jeg eksperimenteret med at blande en version af en Old Bay blanding. I USA kan man købe Old Bay krydderiet færdigblandet. Det er desværre ikke ret mange steder man finder det herhjemme, og det er da virkelig en skam for det er helt suverænt til retter med skaldyr og fisk. Det kan også sagtens bruges som rub. Der findes mange forskellige varianter af hjemmelavede blandinger. Her kommer min 🙂
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Old Bay krydderiblanding - a'la Hverdagsro.dk
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 dl.
Ingredienser
- 2 spsk. knuste laurbærblade
- 2 spsk. sellerisalt
- 3 tsk. peber
- 2 tsk. ingefær
- 1 spsk. sennepspulver
- 2 tsk. paprika
- 0,5 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. allehånde
- 0,5 tsk. kanel
- 0,5 tsk. nellike
- 0,5 tsk. chili
- 0,5 tsk. tsk kardemomme
- evt. 2 tsk. revet muskatnød
Sådan gør du
-
Start med at knuse de hele krydderier i en morter. Det kan godt være lidt svært at få knust de tørrede laurbærblade - det letteste kan være at tage fingrene til hjælp.
-
Hvis du bruger f.eks. hel kardemomme og nelliker, knuses disse også.
-
Tilsæt alle de stødte krydderi, og bland det hele samme.
-
Fyld blandingen i en lufttæt beholder, så smagen holder sig til det skal bruges.