Så blev det fredag igen! Udenfor står regnen ned i stænger, så det er om at få lavet lidt hygge indendøre. Vi skal til dessert i aften hygge med en helt klassisk brownie. Jeg har vildt mange opskrifter på brownies i alle afskygninger, og der findes bare så mange skønne. Men her kommer altså opskriften på en klassisk én af slagsen – dog er den bagt uden chokolade. Opskriften stammer fra dengang brownies var en ny opfindelse i Dannevang. Den blev bragt i et julenummer af et gammelt fagblad for elektrikere tilbage engang i 80’erne, og den gik dengang under navnet “Elkræs – amerikanske brownies”.
Du vil måske også synes om:
Brownies med cream cheese swirl
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Brownies - uden chokolade
Ingredienser
- 100 g. margarine
- 2,5 dl. sukker
- 2 tsk. vaniljepulver
- 2 æg
- 1 dl. mel
- 1 knivspids bagepulver
- 1,5 spsk. kakao
- 100 g. mandler
Pynt (hvis man har lyst):
- Flormelis
- Bær f.eks. blåbær, hindbær eller ribs
Sådan gør du
-
Hak mandlerne groft. De skal ikke smuttes først.
-
Smelt margarine til det er gyldent men ikke brunt.
-
Pisk sukker og vaniljepulver i margarinen, og tilsæt æg – et ad gangen. Bland mel, bagepulver og kakao, og rør det i sammen med mandlerne.
-
Fór en (gerne firkantet) form med bagepapir, og spred dejen ud i formen. Min form er 20 x 20 cm.
-
Bages ved 190 grader i 13-15 minutter.
-
Mens de endnu er lidt lune skæres de ud i mindre firkanter. Jeg får 16 stk. ud af denne portion, men du kan selvfølgelig lave dem mindre – så bliver der flere.
-
Drys evt. med lidt flormelis (gennem en si) og pynt med bær inden de serveres.
Kunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂